Gammel Vardevej - indefra

(Only available in Danish).

Gammel Vardevej tilbyder et kig ind bag facaden i to af Esbjergs berygtede kommunale boligblokke. Udefra set er det nogle pæne bygninger omgivet af velholdte hække og græsplæner, men indvendigt er opgangene og de små lejligheder i forfald. Det er almindeligt kendt, at her bor mennesker, som lever på kanten af samfundet.

Beboerne har inviteret indenfor og ladet deres hjem fotografere. I de mange billeder af lejlighederne ses mangfoldigheden, hvordan beboerne, på trods af de beskedne rammer, formår at skabe personlige hjem. Fotografierne suppleres af beboernes egne ord om trivsel, boligforhold, naboskab, misbrug, fattigdom og udsathed i samfundet. Tilsammen giver tekst og billeder indblik i en, for de fleste, ukendt del af byen, som måske alligevel ikke er så forskellig fra andre steder i samfundet.

 

Fotografier af Eva Merz

Redigering: Eva Merz, Thomas Linder K Thomsen and Kathrine Tschemerinsky

Tekster af Eva Merz, Kathrine Tschemerinsky and Matthias Borello

Design: Eva Merz

Format: 190 x 265 mm, 208 sider, 81 illustrationer, hardbound

Udgivet af Forlaget Harriet, 2016. ISBN: 978-87-999157-0-5

 

Bogen kan købes online. Pris 199 DKK inkl porto (DK). Kontakt Merz for aftale om forsendelse og betaling. Eller køb bogen i én af følgende boghandlere:

 

Esbjerg:

Esbjerg Kunstmuseum, Havnegade 20, 6700 Esbjerg

Varmings Boghandel, Jørgen Pedersens Vej 14, 6700 Esbjerg

 

København:

Politikens Boghal, Rådhuspladsen 37, 1785 København K

Fotografisk Center, Staldgade 16, 1699 København V

 

Gammel Vardevej is available for purchase online. Price: 199 DKK + postage abroad. Contact Merz for shipping and payment.